English  |  正體中文  |  简体中文  |  Items with full text/Total items : 90120/105278 (86%)
Visitors : 8987556      Online Users : 811
RC Version 6.0 © Powered By DSPACE, MIT. Enhanced by NTU Library IR team.
Scope Tips:
  • please add "double quotation mark" for query phrases to get precise results
  • please goto advance search for comprehansive author search
  • Adv. Search
    HomeLoginUploadHelpAboutAdminister Goto mobile version


    Please use this identifier to cite or link to this item: http://asiair.asia.edu.tw/ir/handle/310904400/16870


    Title: 臺灣民眾最多人參與的休閒活動類型之分析—以1985年到2007年為例。
    Authors: 高立學;Gau, Li-Shiue
    Contributors: 休閒與遊憩管理學系
    Date: 2011
    Issue Date: 2012-11-23 17:17:54 (UTC+8)
    Abstract: 本研究以1985 年~2007 年的臺灣社會變遷調查資料進行縱貫面研究,瞭解休閒活動參與狀況的變化。結果顯示,歷年來的休閒活動排名前1、2 名都是看電視、錄影帶及聽音樂或與朋友餐敘或聊天。在沒有看電視問項的年份(1990、1995、2000 年),逛街、逛夜市、購物和運動、爬山、露營才會名列第2。有關運動、爬山、露營、上健身房、散步的休閒活動項目,除了在1985 和1990 年排名第6,近年來已竄升到第2、3名。「使用電腦或上網」逐漸成為當代多數人的主要休閒活動之一。「時常、有時、很少、從不」的量尺,較能反應受訪者主觀認定某項活動是否為個人的休閒活動。「從來沒有、一年好幾次或更少、一月好幾次、一週好幾次、每天」的量尺,可以得到較具體的休閒活動參與資訊。
    Relation: 中華體育
    Appears in Collections:[休閒與遊憩管理學系] 期刊論文

    Files in This Item:

    File Description SizeFormat
    index.html0KbHTML74View/Open


    All items in ASIAIR are protected by copyright, with all rights reserved.


    DSpace Software Copyright © 2002-2004  MIT &  Hewlett-Packard  /   Enhanced by   NTU Library IR team Copyright ©   - Feedback